Vamp concert
 
Vamp concerten zijn altijd en overal de moeite waard. Zo heb ik ze een jaar of anderhalf geleden al een keer live in Bergen gezien i.v.m. een kerstviering. Maar de beste Vamp concerten zijn natuurlijk in Haugesund, omdat het voor hun een “thuisconcert” is.
 
Vamp is al een tijdje de meeste populaire Noorse groep,  In 2005/2006 heeft Vamp lang bovenaan gestaan in de hitlijsten met hun cd “Siste stikk”  (onder andere opgenomen in de Ryvarden vuurtoren ten noorden van het dorp).
 
Nadat een tv uitzending met een het tv orkest zeer goede recencies had ontvangen hebben ze besloten dat live concert uit te brengen op cd en DVD en ook met het orkest op tournee te gaan, “i full symfoni”.
 
Vandaag dus in hun eigen Haugesund voor een afgeladen volle en broeiende sportzaal Djervhallen.
 
Eerst met een Zweedse collega uit wezen eten bij het plaatselijke Griekse restaurant (was dat eerst niet een Italiaan?!), en daarna met drie anderen afgesproken bij de sporthal. Meteen bij de opkomst van de artiesten merkte je al “dit wordt een goed concert”, met de spanning in de lucht, iedereen op het puntje van de stoelen...
 
Echt een ontzettend verschil met het concert van vrijdag! Het hele dorp was trouwens zo ongeveer uitgelopen, want iedereen lijkt wel van Vamp te houden: de jeugd vanwege de rock en snelle nummers, en hun ouders vanwege de Noorse volksmelodieën en teksten van onder andere de Haugesundse schrijver Kolbein Falkeid.
 
Goed concert, met veel stemming en hier en daar een gebroken snaar op de viool. Na afloop van het concert in de hal de live cd gekocht. Een mooi verjaardagskado, speciaal ook omdat het ook nog eens precies op de verjaardag zelf gekocht is :-)
 
De recensie van de plaatselijke krant staat hier (noors).
 
 
Vamp + Kringkastingorkestret
Zondag, 12 november 2006