Daily Californian
 
Tijdens mijn tweede tijd in Berkeley deelde ik een kantoor met Darren Bleuel,verantwoordelijk voor de stip in het dagblad van de universiteit, The Daily Californian. Omdat we nogal veel dezelfde interesses hadden (bijvoorbeeld nutteloze feiten uit Trivial Pursuit, internetpagina’s maken, Blake’s on Telegraph en dezelfde werktijden) was het dus altijd wel gezellig. En niet altijd even effectief.
 
In die tijd (begin 2000) zaten we midden in de “.com boom” waarin allerlei mensen met de meest wilde ideeën emmers vol met geld binnen haalden. Vanwege Darren’s contacten in de onafhankelijke striptekenaars was het idee voor hem dus logisch: een internetsite waar striptekenaars hun strips konden plaatsen.  Samen met nummer drie op het kantoor (Nathan Stone) gebruikte hij dus het meeste van zijn tijd aan het bouwen van hun “portal” voor strips: keenspot.com.
 
Uiteindelijk is hij er ook rijk van geworden door de website op tijd te verkopen aan investeerders. Later kwam ik hem nog tegen (altijd makkelijk te herkennen met zijn knalblauwe haar) op een conferentie in Portugal, waar het meteen weer net als toen gezellig was en het overal en nergens over ging.
 
Zijn strip (Nukees) is trouwens op veel ware dingen gebeurd. Hij is niet echt een fantastische tekenaar, maar veel dingen in de tijd uit de krantenstrips herkende ik omdat ik er bij was als ze gebeurden (meestal in Blake’s) soms op het werk.
 
De strip boven is één van die dingen: hij had ‘n diepvriespizza om ‘s avonds op het werk te eten, en we hadden het erover dat die dingen vast heel ongezond waren. Toen we met zijn drieën door de lijst van ingrediënten gingen bleek dat de ingrediënten zelf ook weer ingrediënten hadden....waaronder het ingrediënt zelf. Beta caroteen bijvoorbeeld bevatte vitamine A en beta caroteen?!?
 
Wel grappig om dat dan een paar dagen later in de krant te lezen :)
 
Oh ja, nog wat Noors nieuws: nu was het de beurt aan de banken om te dreigen met staking. Alle bankautomaten zouden niet meer gevuld worden, pin-automaten zouden uitgeschakeld worden, internetbankieren zou platgaan etc.
 
Op zaterdag was het vervolgens definitief dat de staking op maandag zou beginnen, dus begon iedereen massaal kontant geld te hamsteren....
 
Uiteindelijk werd de staking op het allerlaatste moment op maandagochtend afgebroken vanwege een gerechtelijk verbod (het zou de openbare orde teveel verstoren).
 
De volgende kandidaat voor staking: de vliegverkeerleiders (die hadden we namelijk nog niet gehad, na de piloten, co-piloten, cabinepersoneel, grondpersoneel en de vliegveldbewaking).
 
En gisteren lang in de zon geweest met kayakken. Ik had mijn wet suit aan en een petje op, verstandig tegen de zon. Ik zag vandaag dat ik “lokaal” toch sterk verkleurd was: zeer lokaal: alleen de bovenkant van mijn handen!! Die zaten natuurlijk de hele dag omhoog gericht met de peddels in mijn handen, terwijl de rest van de armen in de wet suit zaten en mijn vingers OM de peddels heen zaten!
 
Ziet er wel een beetje maf uit: precies 5 cm met bruin...
Strips
Maandag, 12 juni 2006