MM
 
Nog steeds mooi weer hier in het dorp. Tenminste, relatief dan toch. En omdat ze nu eindelijk hebben uitgevonden hoe de verwarming op de terrasjes werkt kan het nog best aangenaam zijn om buiten te zitten op een vrijdagavond.
 
Samen met enkele collega’s afgesproken bij café MM aan de kado, net naast onze eigenlijk vaste café. Drie nieuwbeginners nieuwbeginners bij mijn oude baas (twee daarvan uit Zweden) en twee min of meer nieuwbeginners bij mijn nieuwe baas (één daarvan uit Zweden).
 
Na verloop van tijd werd de groep steeds groter en steeds gezelliger. Ook, met hindernissen, ons uitstapje van morgen gepland.
 
PS: het lijkt erop of er steeds meer mensen uit Zweden hier naar toe komen. Waarschijnlijk komt het omdat er best veel werkelozen in Zweden zijn op dit moment en ook omdat er hier beter betaald wordt. Qua taal kunnen de Zweden hier bijna min of meer gewoon meteen meedraaien (ook al vind ik Zweeds nog wel behoorlijk wennen af en toe). Volgens sommige van mijn Zweedse vrienden is het trouwens ook maar goed ook met wat Zweedse invloed hier, vooral in de service-gerichte vakgebieden zoals restaurants en café’s omdat volgens hen de Noren daar nog veel moeten leren. Met name dan van de Zweden kennelijk.
 
PS: MM (de naam van het café) betekent “med mer”, oftewel “met meer”. Bijvoorbeeld als je mensen uitnodigt bij je thuis zeg je dat je chips “mm” in huis haalt. Het is dus een soort “en dergelijke”.
 
 
Terras
Vrijdag, 15 september 2006