Notting Hill Carnival
 
Zondag en maandag (een vrije dag) was dan het echte carnaval. Van oorsprong is het Notting Hill Carnival van Caribische afkomst, vanwege de vele immigranten in London.
 
De laatste jaren is het minder geïmproviseerd en meer georganiseerd. Het is ondertussen het grootste straatfestival van Europa, met zo’n 500 000 tot 1 miljoen bezoekers.
 
Elke straat heeft zijn eigen groot podium met geluidsinstallatie, vaak versierd met de meest onwaarschijnlijke dingen (een neergestort Duits vliegtuig uit de tweede wereldoorlog of een dinosaurus). Veel eetstandjes met eten uit verre streken. Een optocht die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat duurt.
 
Rond 19.00u moeten echter alle geluidsinstallaties af. En dus werd bij ons de muziek opgeschroefd en de luidsprekers naar de weg gedraaid. Heel erg leuk om boven de muziek te bedienen en beneden te zien hoe mensen daar op reageren en op dansen.
 
Nieuwe spelletjes geleerd (en verloren) dus ik was de klos en moest de afhaalchinees gaan ophalen.
 
Lange avond :)
 
Op maandag rustig aan gedaan en tv gekeken. Eerst een oude film die nog steeds mooi/leuk is (“The Karate Kid”). En daarna veel afleveringen van Top Gear, een autoprogramma met een komische inslag en een voorkeur voor hele dure of hele goedkope auto’s.
 
 
London
Maandag, 28 augustus 2006