Einde MS Windows help
 
Oh ja, ik heb trouwens besloten om geen helpdesk meer te zijn voor mensen met een Windows computer die deze hebben gekocht na 1 januari 2006.
 
Hard hè? :)
 
Maar ik ben wat dat betreft niet uniek. Je hoort het wel vaker van mensen die vaak als “helpdesk” werken voor familie en vrienden.
 
En eigenlijk is het ook wel logisch ook. De laatste versie van Windows is ondertussen al ruim 5 jaar oud. Echt antiek dus. Bijvoorbeeld Apple heeft in de tijd al drie keer een nieuwe betere versie van zijn besturingssysteem uitgebracht.
En de meeste problemen op een Windows computer komen door het gebruik van Microsoft programma’s zoals Internet Explorer en Outlook (Express). Alleen wanneer men Windows gebruikt heeft men problemen met virussen, spyware enz. enz.
 
In 2006 kunnen dit soort problemen gemakkelijk voorkomen worden, bijvoorbeeld door geen Windows te gebruiken. Dan hoeft men niet tegelijkertijd Microsoft Antispyware, AdAware, Spybot Search & Destroy en Norton Internet Security te kopen/draaien.
 
Op die manier is men uiteindelijk goedkoper uit en is de computer ook nog een stuk sneller ook. En het maakt het probleem opsporen ook een stuk gemakkelijker als er al een keer iets zou zijn.
 
En wat dat laatste betreft. Ik kan eerlijk zeggen dat ik in een jaar tijd met mijn nieuwe computer eigenlijk nog geen enkel probleem heb gehad.
 
Problemen met de computer zijn in 2006 echt niet meer nodig. Zolang je maar geen Windows gebruikt.
 
 
 
Einde
Maandag, 15 mei 2006